Militaire Academie krijgt vrouwelijke hoogleraar

Nieuws | de redactie
3 november 2006 | Op voordracht van staatssecretaris Cees van der Knaap is Désirée Verweij benoemd tot hoogleraar militaire ethiek aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) te Breda. Désirée Verweij is de eerste vrouwelijke hoogleraar van de NLDA.

Désirée Verweij (51) studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 1998 is zij als Universitair Hoofddocent Filosofie en Ethiek verbonden aan Defensie. Als hoofddocent verzorgde zij onderwijs in militaire ethiek en verrichte zij onderzoek naar filosofische thema’s en thema´s op het terrein van de fundamentele en toegepaste ethiek, in het bijzonder
militaire ethiek.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK