Nanodans

Nieuws | de redactie
22 november 2006 | Op dinsdag 28 november zal het plan van de Radboud Universiteit om nanotechnologie aanschouwelijk te maken met dans alsnog zijn première beleven. Het was eerst een inzending bij de academische jaarprijs. Die ging naar Wageningen en voor Nijmegen kwam geen geld beschikbaar om deze alliantie tussen het nanolab en het Arnhemse balletgezelschap Introdans  ten uitvoer te brengen.
Eind november grijpt hoogleraar Theo Rasing – één van de drijvende krachten achter de voorstelling – alsnog zijn kans.

Op uitnodiging van het Nijmeegse Dominicus College houdt hij een lezing over nanotechnologie, met het doel om bovenbouwleerlingen lekker te maken voor de bètavakken. Niet Introdans, maar de dansers van de Nijmeegse dansschool Flex gaan optreden om het gedrag van atomen en de manipulatie daarvan door het licht op het toneel te brengen.

Nanotechnologie en dansende atomen. Dinsdag 28 november, 19.30 – 21.45 uur. Aula Dominicus College.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK