Nederland middenmoter bij Wereldbank

Nieuws | de redactie
28 november 2006 | Als land voor ondernemerschap en initiatief kan Nederland zich nog aanzienlijk ontwikkelen. De Wereldbank heeft op dit punt een nieuwe ranking van landen gemaakt: ons land is binnen de OECD een lage middenmoter. Top zijn Singapore en Nieuw Zeeland, terwijl Canada  en de USA hun faam als innovatieve economieën ook opnieuw bewijzen.


In Europa zijn het de Scandinaviërs en Britten die ook hier weer voorop lopen. Maar ons land staat – op 22 – niet alleen onder de Noordse innovatoren, maar ook onder Baltische tijgers als de Esten, onder Japan, Thailand en direct onder de Belgen en Duitsers. Bij het starten van een bedrijf zit Nederland zelfs nog iets lager: op 38. Zeer laag in Europa scoort Belarus. De dictatuur van Loekasjenko is nog minder aanlokkelijk als economie dan die van de West Bank en Gaza, zo blijkt uit de data.

Hoe ons land op de verschillende benchmarks scoort ziet u hier . Welke uitkomsten daarvoor van belang zijn voor de prestaties van de Nederlandse economie en samenleving vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK