OCW investeert in hbo-college

Nieuws | de redactie
22 november 2006 | OCW investeert 1,9 miljoen € in het Windesheim Honours College voor de ontwikkeling van een internationale, Engelstalige beroepsopleiding op hbo plus-niveau. Het Windesheim Honours College  gaat kleinschalig, interdisciplinair onderwijs bieden voor getalenteerde studenten die hun kennis en vaardigheden meer dan gemiddeld willen ontwikkelen en verdiepen. Bij de opstart noteerde ScienceGuide al sterke aanbevelingen van mensen als Frans Leijnse (HU), Arie Kraaijeveld (Platform B/T) en Anne Flierman UTwente). 


Het College richt zich op het opleiden van excellente studenten die zijn toegerust voor de internationale arbeidsmarkt in zowel de private als de publieke sector. Met de formule van kleinschalig, internationaal onderwijs voor een selecte groep van studenten die op de Campus wonen is het Windesheim Honours College de eerste instelling die dit specifiek voor het hbo doet. Om een intensief studieklimaat te creëren wonen en werken de studenten in de binnenstad van Zwolle. De studentenpopulatie zal internationaal zijn, 40% komt uit het buitenland. Daarnaast wordt expliciet geworven onder Nederlanders met buitenlandse wortels.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK