Oordelen CHOICE en visitatie diametraal

Nieuws | de redactie
13 november 2006 | De opleiding communictiewetenschap van de Radboud Universiteit is de beste van Nederland. Dat concludeert de onderwijsvisitatiecommissie communicatiewetenschap die 9 november haar rapport uitbracht. Opmerkelijk is dat dit oordeel van vakgenoten nogal in contrast is met het oordeel van studenten zoals opgetekend door Elsevier en de Keuzegids.

Onderwijsdirecteur Ed Hollander is natuurlijk zeer te spreken over deze uitslag. “Het is vooral het werk van de opleidingen zelf. Zij hebben de nieuwe bachelor- masterstructuur aangegrepen om daadwerkelijk zaken binnen de opleiding om te gooien en te verbeteren. En dat heeft opgeleverd. Het is nu zaak om het resultaat te continueren. “

Aan vier Nederlandse universiteiten kan men communicatiewetenschap studeren: de beide universiteiten van Amsterdam, de Universiteit van Twente en in Nijmegen. De Nijmeegse opleiding communicatiewetenschap scoorde 8 keer  ‘goed’ en op geen enkel facet onvoldoende, de UvA haalde 5  keer een ‘goed’ en 1 onvoldoende; de VU 3 keer een ‘goed’ en 2 onvoldoendes en de Universiteit Twente: 1 keer een ‘goed’ en 1  onvoldoende.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK