Pieken in techniek

Nieuws | de redactie
7 november 2006 | Op vrijdag 3 november zijn voor de tweede keer beurzen uitgereikt aan de beste propedeuse studenten 2005-2006 van de technische en ict- opleidingen van Avans Hogeschool in Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Dit jaar kwamen 36 studenten in aanmerking voor de 2.500 euro.De uitreiking van de beurzen is een initiatief van de Stichting Bevordering Hoger Onderwijs. Net zoals de voorloper hiervan (het in 1945 opgerichte Industriefonds) ondersteunt de Stichting onderwijsactiviteiten die niet binnen de regelgeving van de overheid worden gefinancierd.
De Stichting wil vooral deelname aan de hogere technische opleidingen stimuleren en financiële en materiële steun geven aan de beroepsopleidingen in (West-) Brabant die gericht zijn op het bedrijfsleven.

Vraag technische mensen neemt toe
De heer Mr. C. van Fessem vertelt namens Stichting Bevordering Hoger Onderwijs dat Pieken in Techniek o.a. is bedoeld om de twijfelaars op de middelbare scholen over de streep te halen. “Jonge mensen die voor de keuze staan, kiezen misschien eerder voor een bèta- of technische studie als zij weten van deze prijs. Jongeren met een profiel natuur-techniek en natuur-gezondheid kiezen nog te weinig voor deze studies. Terwijl de vraag naar deze medewerkers nog steeds groot. Ik verwacht dat bijvoorbeeld door een project als Maintenance Valley, het plan om Zuidwest-Nederland tot een centrum te maken voor onderhoud van vliegtuigen en andere high-tech transportmiddelen, de vraag naar technische mensen alleen maar toe neemt.”

Avans studies bevallen
Navraag leert dat de meeste prijswinnaars het geldbedrag aan hun studie gaan besteden. Ze schaffen een laptop aan, reserveren het voor een aanvullende cursus of voor het schoolgeld van volgend jaar. Zo ook Sander Nieman, student Civiele Techniek. Hij gaat van het bedrag van Pieken in Techniek een laptop kopen. Nieman studeerde even bouwkunde aan de TU, maar de Avans-studie bevalt hem beter. “Het projectonderwijs, studeren in een groep, vind ik prettiger dan dat ik meer individueel zou moeten studeren.”


Sepp Wijands, student Informatica, heeft het geldbedrag voor studieboeken gereserveerd. “En het schoolgeld voor volgend jaar.” Hij heeft het goed naar zijn zin op de academie. “De hogeschool is niet te groot, je kent iedereen en de organisatie steekt goed in elkaar. Ik kan iedereen die belangstelling heeft voor informatica een studie aan Avans Hogeschool aanraden.”

Docs/Nieuwsberichten/PiekenInTechniek034Def.webjpg3.jpg


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK