PvdA zou leerrecht nu “afschaffen”

Nieuws | de redactie
17 november 2006 | "Zodra wij in de regering komen worden leerrechten afgeschaft", aldus PvdA-Kamerlid Martijn van Dam in Amsterdam bij het studentendebat van LSVb en Asva. Van Dam stelde onder bijval van de SP vast, dat staatssecretaris Rutte zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden. "Daarom zal de PvdA, zodra ze in het kabinet komt, de leerrechten afschaffen." Nu kunnen deze moeilijk afgeschaft worden, want ze zijn nog niet ingevoerd, maar bovendien zei PvdA'er  Tichelaar in het ScienceGuide/VSNU-debat in Nijmegen nog iets anders.

De PvdA zou de grondgedachte van de leerrechten niet volledig willen verwerpen, zo bleek in dat debat. Maar dan zou wel een “ordentelijke aanpak en invoering” een strikte voorwaarde zijn. Daarover zou de partij met gelijkgezinden in een formatie dan wel scherpe afspraken willen maken. Uiteindelijk  zouden deze moeten leiden naar een echt studentgebonden bekostiging van het HO, onderstreepte Tichelaar. “Wat mij betreft zijn de leerrechten nooit veel meer geweest dan een overgangsstadium naar zo’n systeem.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK