Rutte verdedigt uitstel leerrecht en Verdonk

Nieuws | de redactie
10 november 2006 | De kritiek van Ed d’Hondt (VSNU) op de ambitie van Rita Verdonk -"Ik zie de inhoudelijke motivering niet waarom zij geschikt zou zijn."- steekt VVD-leider Mark Rutte. Rutte zei tegen ScienceGuide dat zulke kritiek “haar toch echt onrecht doet. Bestuurlijk heeft Rita Verdonk een heel brede ervaring.

De kritiek van D’Hondt schildert haar af als een eendimensionaal iemand en dat is werkelijk onterecht”. De VVD-aanvoerder onderstreept, dat hij in dit stadium van de campagne geen uitspraken wilde doen over de mogelijke ministersposten voor de VVD. “Dat is zó voorbarig, dat doe ik dus niet!” Rutte wees er wel op dat Verdonk op onderwijsterrein “met nieuwe ideeën komt” en zich daarmee intensief in deze sector inwerkt. “Ook in dat opzicht doet men haar onrecht met zulke kritiek. Zij bouwt voort op het integratie- dossier dat voor 80% onderwijs – en jongerenvragen betreft. Ik vind het daarom heel goed dat Rita dit verder uitbouwt en zich op onderwijsterrein profiteert”.

In debat met Utrechtse studenten gaf Rutte toe, dat zijn leerrechten- concept “alleen ingevoerd zou kunnen worden als je met elkaar ziet dat je allemaal zo ver bent.” Hij zou daarom dezelfde beslissing tot uitstel naar 2008 genomen hebben als zijn opvolger Bruins. “Ik vind dat de universiteiten en hogescholen enorm getraineerd hebben om de invoering van de leerrechten op te houden. Nou ja. Het is jammer, maar dan doe we het liever goed in 2008”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK