Saxion handhaaft oude prijzen voor internationale studenten

Nieuws | de redactie
17 november 2006 | Saxion heeft deze week besloten de oude (lagere) prijzen te hanteren voor zittende internationale studenten én bij de werving van nieuwe bachelor studenten van buiten de EU. Daarmee wacht de hogeschool niet op het definitieve uitstel van het wegvallen van bekostiging voor internationale studenten. Dat wegvallen zou een forse kostenstijging betekenen voor studenten.

Met het uitstellen van het leerrechtenstelsel met een jaar, zou ook het bekostigingsstelsel voor studenten van buiten de EU uitgesteld worden. Maar Saxion heeft daarover nog geen bevestiging van het ministerie van OC&W. Chris van den Borne, directeur International Office, spreekt van een zwabberend overheidsbeleid.

Saxion had vierduizend brochures laten drukken met daarin de nieuwe prijzen: 5100 euro per jaar voor een bachelorstudie. Maar nu heeft Saxion besloten om de prijzen op 3500 euro te houden. “We kunnen niet wachten op OC&W. Komend weekend staan we op een beurs in Moskou en de komende weken in Maleisië en Indonesië. Studenten en partners hebben recht op duidelijkheid.” Saxion gaat de brochures opnieuw drukken en van de juiste informatie voorzien.

Voor de lopende wervingsacties heeft het International Office de brochures aangepast door een inlegvel met de oude tarieven toe te voegen. Mochten OC&W toch beslissen dat het nieuwe stelsel niet uitgesteld wordt, dan compenseert Saxion voor de studenten het verschil. In het nieuwe stelsel kan Saxion van de overheid kennisbeurzen krijgen om het collegegeld voor de studenten te drukken. Ook zittende bachelorstudenten kunnen blijven studeren voor de oude bedragen. Volgens Van den Borne kost deze maatregel Saxion ondanks de kennisbeurzen “een paar ton op jaarbasis”.

Bron: Sax.nu


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK