Van der Hoeven: “Symbool van respect”

Nieuws | de redactie
8 november 2006 | Minister van der Hoeven spreekt zich openlijk uit tegen de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling inzake het begroeten door docenten van anderen in de onderwijswereld. "Onbegrijpelijk. De school hanteert consequent het geven van een hand als symbool van respect.

Bovendien is het de werkwijze van deze openbare school om via het geven van handen conflicten te beslechten en bruggen te slaan. Mag een school dit aub vragen van al zijn leerlingen en leraren? Het antwoord zou daarop moeten zijn: natuurlijk!” De directie van het in deze zaak betrokken Vader Rijn College in Utrecht zei aan het begin van het schooljaar dat docenten geen politieke of godsdienstige stelling horen uit te dragen, omdat een openbare school ‘het terrein van lieve vrede moet zijn als het gaat om godsdienst en politiek’. Daarbij wees men er op dat het geven van een hand voor zijn leerlingen belangrijk is als voorbereiding op de arbeidsmarkt. Een docente maakte bezwaar uit godsdienstige overtuiging tegen het schudden van de hand van mannelijke collega’s en werd hierop geschorst. De CGB stelde haar in het gelijk.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK