Waterstofauto uit Nederland

Nieuws | de redactie
8 november 2006 | Minister Wijn van Economische Zaken is blij met het gezamenlijke plan van twee bedrijven om een waterstofauto te ontwikkelen: de Zurban. Het plan werd op 1 november jl. bekendgemaakt op een bijeenkomst van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Tijdens deze bijeenkomst sloten de bedrijven Nedstack fuel celtechnology en e-Traction Euro een gezamenlijke intentieverklaring
De waterstofauto Zurban is geschikt voor personen en kleintransport en kan met name in stedelijke gebieden zeer nuttig zijn.

De auto voldoet aan de nul-emmissie-eis, is op grote schaal te vermarkten en is een goed exportproduct. Binnen het jaar, voor 1 oktober 2007, wil men demonstratiemodel afleveren. Wijn ziet hierin een concreet voorbeeld van succesvolle innovatie in relatie tot duurzaamheid: ‘Dit type initiatieven is heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Het is een uitstekend voorbeeld van innovatie in de praktijk. Nederland is van oudsher een innovatief land. Met name de koppeling van milieu aan innovatie is kansrijk voor Nederland. Door de waterstofauto verbetert de luchtkwaliteit in ons land. De internationale markt voor de waterstofauto is groot en biedt ons veel kansen. De Zurban zal onze auto-industrie dus een nieuwe impuls kunnen geven.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK