Wereldmuziek op de kaart

Nieuws | de redactie
22 november 2006 | Koningin Beatrix opent 15 december het nieuwe World Music & Dance Centre van de kunsthogeschool Codarts in Rotterdam. Het biedt een ontmoetingsplaats voor muziek- en dansstijlen uit de hele wereld waarin onderwijs, onderzoek en performance samen komen. Het wordt daarmee een toonaangevend podium om talenten op het gebied van wereldmuziek en dans zich te laten ontplooien en ze hun werk te doen tonen. Het Werelddansfestival en het project ‘On the rapbattles’ worden deel van het werk van het nieuwe centrum.

Het centrum werkt samen met internationale instituten als La Cité de la Musique uit Parijs, Roots en Routes. In het WMDC komen de musici en dansers gerenommeerde meesters tegen op het gebied van wereldmuziek en dans. Ze kunnen er een nieuwe wereld aan andere stijlen ontdekken. De thuisbasis van het WMDC is het voormalige gebouw van het Loodswezen in Delfshaven. Het centrum van 3.200 m² heeft twee podia, twee dansstudio’s, een opnamestudio, een mediatheek, onderwijsruimtes en een wereldcafé. Het WMDC biedt onderdak aan de studenten en docenten van de Academy for World Music van de Codarts,  en de pop- en jazz- afdeling van de muziekschool van de SKVR.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK