Ajax-praeses in onmin met corps

Nieuws | de redactie
15 december 2006 | De voorzitter van Ajax, John Jaakke wil geen erelid meer zijn van het Amsterdamsch Studentcorps. Er zou sprake zijn van een ‘persoonlijk conflict’ tussen Jaakke en een voormalig bestuurslid van het corps. Het lijkt een schot in eigen doel. Jaakke zou druk hebben uitgeoefend op het corpsbestuur om zijn dochter, Elsemieke, lid te maken van een dispuut dat haar niet wilde hebben.

Dispuutlidmaatschap wordt uitsluitend verleend op uitnodiging. De rector van het corps, Jan Jaap Boontjes, ontkent in Folia niet dat het erelid iets voor zijn dochter probeerde te regelen. Boontjes: ‘Ik kan niet zeggen dat het verhaal niet klopt.’ Jaakke was zelf ooit rector van het corps en werd erelid voor zijn verdiensten en bijdragen voor de oprichting van de sociëteit.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK