Amerikaans eindoordeel voor UU-studenten

Nieuws | de redactie
15 december 2006 |

Het general point average (gpa) wordt bij de UU straks een vaste vermelding in een bijlage bij de afstudeerbul. Zo zal op uniforme wijze het gemiddelde eindcijfer worden omgezet naar de Amerikaanse beoordelingsaanpak. Veel masteropleidingen buiten Europa willen dat studenten die zich bij hen aanmelden hun gpa kunnen aangeven. Utrechtse opleidingen die hun studenten zo’n cijfer geven, hanteren vaak een eigen standaard voor de berekening ervan. Vanaf volgend jaar zullen studenten in het interne datasysteem van de universiteit hun gemiddeld en gewogen Nederlandse cijfer zien staan, gecorrigeerd naar de zwaarte van de vakken. Zo krijgt een cursus van 15 ects meer gewicht bij de berekening dan een cursus van 5 of 10.

Bovendien is straks na te gaan wat de betekenis van een cijfer is wanneer het wordt omgezet naar het gpa, waarin een schaal van 1 tot en met 4 gebruikt wordt. Studenten die in september eerste of tweedejaars bachelor zijn en beginnende masterstudenten zullen het gpa standaard vermeld zien staan op het internationale diplomasupplement bij hun afstudeerbul. Ouderejaars mogen zelf kiezen voor een gpa in hun bul.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK