Geen censuur, wel controverse bij Fontys

Nieuws | de redactie
1 december 2006 | Fontys heeft geen censuur toegepast op een scriptie over onderzoeksmethoden naar de leeftijd van asielzoekers, zo stelt de hogeschool. Zij werd hiervan in de media beschuldigd naar aanleiding van een conflict dat ontstond met prof. Robben van de UM rond zijn controverse met de overheid.


De bewuste scriptie werd in 2004 door vier studenten Medische Beeldvormende Radiotherapeutische Technieken van Fontys Paramedische Hogeschool gemaakt. Zij werden onder anderen begeleid door de Maastrichtse hoogleraar. De studenten hebben voor hun scriptie ook informatie verzameld bij het Diagnostisch Centrum Eindhoven (DCE). Gaandeweg het scriptie-onderzoek werd vermoed dat deze gegevens onderdeel  zouden uitmaken van een controverse tussen Robben en de overheid over de validiteit van de onderzoeksmethodiek.

Fontys voelde zich misleid en DCE maakte ernstig bezwaar tegen de begeleiding door de hoogleraar.  Fontys Paramedische Hogeschool heeft daarop besloten alle verwijzingen naar het DCE uit de scriptie te verwijderen en de relatie met Robben te verbreken. Fontys benadrukt dat dit in goed overleg met de studenten is gebeurd is en de conclusie van het onderzoek niet is veranderd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK