Kabinet huldigt ScienceGuide Student 2006

Nieuws | de redactie
18 december 2006 | Peter Bosma, de ScienceGuide Student van 2006, is afgelopen vrijdag gehuldigd op OCW.Staatssecretaris Bruins zette hem namens het kabinet in de bloemen en onderstreepte het belang van Peters activiteiten. Ook bleek hij een band te hebben met het Groningse café de Drie Gezusters, waar Peter Bosma met de scholieren proefjes deed na de Bètadag: "Ik was daar barkeeper. Het is heel goed dat je aandacht hebt gevraagd voor de aansluiting van het middelbaar onderwijs op het hoger onderwijs en bovendien Bètadagen hebt georganiseerd.

Ik vind het mooi dat jij dingen in gang hebt gezet waar je als student niet direct zelf van profiteert, maar waar studenten na jou wel van profiteren”. De bewindsman haalde nostalgische herinneringen op aan zijn tijd als kastelein: “Op vrijdagmiddag kwamen de middelbare scholieren vanaf twee uur langs. Ik kan het mij herinneren als zeer aangenaam in alle eenvoud”.Ook opleidingsdirecteur Hanson van de RUG had veel lof voor zijn student: “Vaak blijft het bij gescheld. Ik vind het heel goed dat je niet alleen een brief aan de minister hebt geschreven, maar daarna zelf initiatieven bent gaan nemen. Normaal leren studenten van hoogleraren, maar in dit   geval wil ik mij ervoor gaan inzetten dat de hoogleraren van jou leren”.

Geshockeerd
Bij de huldiging was ook de ScienceGuide Student van 2005 aanwezig, Murat Ersoy. Hij vertelde hoe het hem na de huldiging verging: “Ik was geshockeerd. Het verandert je leven volkomen”. Ersoy kreeg niet alleen te maken met een overweldigende media-aandacht, onder meer vanuit Turkije en veel landen binnen en buiten Europa met een Turkse gemeenschap, maar hij merkte ook dat hij nog veel meer een rolmodel voor andere jongeren werd dan hij al was.Een droom vervuld
De ScienceGuide Student van 2006 ging niet met lege handen naar huis. Het Platform Bèta Techniek –  ook bij de huldiging aanwezig – bood Bosma een Skypetelefoon aan plus een voucher om een buitenlandse conferentie naar keuze bij te wonen. Van zijn eigen Rijksuniversiteit Groningen kreeg hij een boekenbeurs van €1000,-. ScienceGuide ten slotte kon bij de presentatie melden dat Peter Bosma, die in zijn interview had verteld graag directeur van Shell te willen worden,  in elk geval alvast op het hoofdkantoor van Shell een presentatie mag komen geven van zijn inspanningen om scholieren te stimuleren tot het kiezen van een bètastudie.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK