‘Nieuwe Student’ wil drempelverlaging

Nieuws | de redactie
13 december 2006 | Met 'de Nieuwe Student' presenteert zich een nieuwe organisatie om de ideeën en wensen van studenten te bundelen en mobiliseren. "De student is toch meer dan een onderwijsconsument?' aldus initiatiefnemer Oliver van Loo. Men wil gerichte diensten leveren die rond de studie de student stimuleren kunnen. Meest ontwikkeld is het onderdeel met concrete online steun "voor studenten die een idee zelf willen realiseren, een bedrijfje willen starten. wij willen hen bij de rompslomp daar omheen support bieden."

Via ándere studentondernemers bijvoorbeeld, zodat een selfsupporting systeem en netwerk kan gaan ontstaan. Op studentenondernemers.nl kan de entrepreneur in de dop vragen en knelpunten kwijt en oplossers zoeken en vinden.

Van Loo wijst er op dat in ons land 9 % van de studenten overweegt na het diploma een bedrijf te beginnen. “Elders in de EU ligt dat veel hoger, heeft soms wel 35 % die ambitie. Het kabinet wil dat ook veel meer aanwakkeren. Wij willen helpen bij de bewustwording op dit punt en de drempel daarbij helpen verlagen voor studenten om aan te kunnen pakken.”

De Nieuwe Student is niet bedoeld als concurrent van de nationale studentenbonden als ISO en LSVb. Wel zou men lid willen worden van de Studentenkamer van OCW.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK