Onjuiste titelinfo onder schot

Nieuws | de redactie
18 december 2006 | Er blijven berichten komen over de manier waarop HO-instellingen communiceren over hun opleidingen. Studenten, ouders en anderen vragen in toenemende mate of die informatie van hogescholen en universiteiten op websites of in folders klopt. De NVAO stelt, dat Nederlandse onderwijsinstellingen soms aan geven dat een opleiding door de NVAO is geaccrediteerd, terwijl dit niet het geval is. Soms wordt aangegeven dat een instelling door de NVAO is geaccrediteerd, terwijl zoiets in Nederland en Vlaanderen helemaal niet mogelijk is.


Meestal betreft het een afstudeervariant of specialisatie die niet op die manier wordt benoemd.  Daarbij staat dan niet duidelijk vermeld welke titel de student zal krijgen: namelijk de titel van de “hoofdrichting”, met de specialisatie als aparte aantekening. De NVAO vindt dat instellingen hierdoor onjuiste of onduidelijke informatie geven over (geaccrediteerde) opleidingen, graden en titulatuur.

De NVAO heeft apert foutieve of misleidende bewoordingen onder de aandacht van de desbetreffende instellingen gebracht en zal individuele instellingen hierop blijven aanspreken. Daarnaast heeft de NVAO de VSNU, HBO- raad en Paepon gevraagd of zij in overleg met hun leden kunnen komen tot een transparante en correcte wijze van communiceren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK