Prins actief bij NWO

Nieuws | de redactie
14 december 2006 | Prins Friso wordt vice-voorzitter van Stichting Biowetenschappen en Maatschappij bij NWO.  Dat wordt vandaag bekend gemaakt bij het afscheid van voorzitter Dick van Bekkum. BWM heeft tot doel om in brede kring inzicht te bevorderen in ontwikkelingen op het terrein van de biowetenschappen. De prins volgt Egbert Schroten, emeritus hoogleraar Christelijke Ethiek, op als vice-voorzitter.

Prins Friso is momenteel Directeur van de divisie ruimtevaart bij de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) in Delft. Prof. Schroten wordt zelf voorzitter als opvolger van Dick van Bekkum, emeritus hoogleraar Transplantatiebiologie en Radiotechnologie.

De Stichting BWM is in 1969 opgericht op initiatief van Prinses Beatrix en Prins Claus als reactie op de spectaculaire ontwikkelingen in de moleculaire biologie, de genetica en de transplantatiebiologie. De oprichters van de Stichting voorzagen ingrijpende maatschappelijke gevolgen van die kennisexplosie en vonden het van groot belang dat ook anderen daarover in een vroeg stadium werden geïnformeerd. De Stichting heeft zich daarom ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke discussie over ontwikkelingen in de biowetenschappen door tijdig toegankelijke informatie beschikbaar te stellen aan een breed publiek. Prins Claus was ere-voorzitter.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK