Rector RUG: “Bèta met esprit!”

Nieuws | de redactie
14 december 2006 | Rector magnificus Frans Zwarts van de RUG is opgetogen over Peter Bosma als ScienceGuide Student van 2006. “We zijn er gewoon trots op!” Zwarts kent Peter als “een altijd heel nette jongen uit Delfzijl, dat valt steeds op. Hij is voorzitter van de bèta-vereniging FMF en die zijn zó actief, heel erg goed. Het stevige élan van hen is de kracht.

Ze organiseren reizen naar buitenlandse instituten, ik heb zo nog ingepraat voor hun trip naar Mexico en de USA. Dan moet je echt een goed verhaal hebben, wil je daar ontvangen worden.

De Bèta Dag en die andere acties van Peter zijn echt een groot succes. Wij hebben zelf versteld gestaan daarvan. Hun geheim is dat zij de juist toon en aanpak weten te vinden. Ze stralen een oprecht enthousiasme uit en weten dat ook te brengen. Het is bij hem ‘bèta met esprit’ en dat zie je zelden zó goed lukken.

Ik ben wel eens mee geweest vanuit het Bètasteunpunt van onze universiteit met studenten die op scholen natuurkundelessen geven. Op het vwo treden ze dan op met ‘Leuke Natuurkunde’. En dat weten ze echt spectaculair te doen. De enorme drive van zulke studenten weet de scholieren ook mee te slepen. Het gaat er om, dat de jongeren bètavakken weer leren zien als boeiend en met geweldige, brede kansen voor hun ontwikkeling. En zoals deze studenten dat op hun spectaculaire manier weten over te dragen is het waard ze de Student van 2006 te maken!

Wij zijn hier nu begonnen met brede bachelors voor de bèta- en natuurwetenschappen en je ziet dat nieuw studenten daar enthousiast voor zijn. Ik ben er heilig van overtuigd, dat dit de manier is om jongeren weer in groten getale te boeien voor deze studies. Daarom zijn we ook zo trots op Peter Bosman en feliciteren we hem van harte.”«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK