Saxion: ‘Aantijging misplaatst’

Nieuws | de redactie
19 december 2006 | Saxion Hogescholen van misleiding beschuldigen "slaat nergens op." Dat zegt woordvoerder Rob Admiraal van Saxion in de Stentor. Het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP) meldt naar aanleiding van onderzoek door Keuzegids en het ISO dat aanstaande studenten ‘massaal misleid’ worden door de voorlichting van hogescholen en universiteiten.

Als grootste boosdoeners worden de Saxion Hogescholen, de Hogeschool van Amsterdam, de Hogeschool Zeeland en de Hogeschool Larenstein genoemd. Ook bij universiteiten als Leiden zouden niet bestaande opleidingen aangeboden worden. Door opleidingen bepaalde benamingen te geven en op de websites vaag te zijn over de ware status van opleiding en diploma worden studenten misleid, aldus HOP.

Zo biedt Saxion de studie omgevingsmanagment aan. ‘Maar je moet je dan eerst wel inschrijven bij milieukunde of milieutechnologie, waar dit vak een ‘studieroute’ is. Ook wordt een voltijdsstudie duurzame energie aangeboden. Feitelijk blijkt dit slechts een klein keuzevak bij zes technische opleidingen te zijn. Er staan vijf opleidingen op de Saxion-site vermeld die niet bij deze hogeschool geregistreerd staan maar activiteiten zijn van de commerciële zusterinstelling Hanzesteden die een hoger collegegeld vraagt’, stelt het onderzoek.

Rob Admiraal van Saxion Hogescholen begrijpt de commotie niet. Er wordt, zegt hij, ‘grof geschut’ gehanteerd, maar HOP kan de term ‘misleiding’ helemaal niet waarmaken. ‘We hebben er helemaal geen belang bij studenten te misleiden. De school vermeldt de feitelijke situatie rond de studies’, zegt Admiraal in een reactie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK