Studenten gezocht voor kwaliteitszorg

Nieuws | de redactie
8 december 2006 | LSVb en ISO zijn op zoek naar studenten met ervaring in medezeggenschap of besturen, die willen bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Via www.visitatiepool.nl kun je je aanmelden als kandidaat voor het visitatiepanel van VBI’s, de instanties die de kwaliteit van opleidingen controleren. De site kwam in april 2006 tot stand met het doel een database te maken voor VBIs (Visiterende Beoordelende Instanties) die op zoek zijn naar geschikte studenten voor hun visitatiepanels.

VBIs toetsen de opleidingen in het hoger onderwijs aan hun kwaliteit. Dit wordt gedaan door een panel dat gevormd is van een groep deskundigen waarvan er één student moet zijn. De gegevens van kandidaten worden in een database opgeslagen waarin de VBIs inzage hebben. Ze kunnen daar van de kandidaten een student kiezen die goed bij hun onderzoek naar de kwaliteit van een opleiding aansluit.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK