Top-award voor VU-prof Tanenbaum

Nieuws | de redactie
11 december 2006 | Prof. Andrew S. Tanenbaum van de VU is de eerste onderzoeker van een Europese universiteit die de James H. Mulligan Jr. Education Medal wint. Zijn interview met ScienceGuide leest u hier. De prestigieuze prijs wordt dit jaar voor de vijftigste keer uitgereikt en is in het verleden gewonnen door hoogleraren van instellingen als UC Berkeley (7 keer), MIT (6 keer) en Stanford (6 keer).

Tanenbaum krijgt de prijs voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan ICT-educatie, met name op het terrein van organisatie, netwerken en bestuurssystemen. The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) is de grootste vakorganisatie ter wereld.

Tanenbaum won met collega-onderzoekers Melanie R. Rieback, Bruno Crispo, Rutger F.H. Hofman van de VU en Georgi N. Gaydadjiev van de TUDelft bovendien een best paper award voor A Platform for RFID Security and Privacy Administration, op de USENIX LISA (Large Installation Systems Administration) conference. In het artikel doen de auteurs voorstellen voor een firewall voor RFID Tags, kleine, goedkope mirochips met beperkte geheugenruimte die steeds vaker worden toegepast.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK