UK-redacteur wint Kringaward

Nieuws | de redactie
13 december 2006 | Dorien Vrieling, redacteur van UK, het blad van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Kringaward 2006 gewonnen.  Juryvoorzitter Karin van Gilst (hoofdredacteur Viva) vond dat het interview van Vrieling met veel liefde en aandacht is geschreven en met grote zorgvuldigheid is uitgewerkt.

Dit werd 11 december bekendgemaakt tijdens het tweede jaarcongres van de Kring van hoger onderwijsbladen, dat plaatsvond in het Academiegebouw in Utrecht.Behalve Van Gilst zaten Jutta Chorus (journalist/publicist) en Thijs den Otter (redacteur Hoger Onderwijs Persbureau) in de jury.

De Kringaward is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt voor het beste artikel in een hogeschool- of universiteitsblad voor hoger onderwijs. Dit jaar hadden alle hoger onderwijsbladen een interview genomineerd dat het afgelopen studiejaar is gepubliceerd. Behalve een oorkonde heeft Vrieling een geldbedrag van 750 euro gewonnen.

Het stuk van Vrieling is een interview met schrijver Jan Siebelink en verscheen 23 februari 2006 in UK.

De interviewster verleidt Siebelink ertoe in te gaan op de diepere bedoelingen van zijn boek ‘Knielen op een bed violen’. In hoeverre is het een waargebeurde geschiedenis, in hoeverre dichting?

De tweede prijs ging naar Chiara Soldati, (Trajectum, blad van de Hogeschool Utrecht) en  Thomas van Dijk, (Delta, blad van de Technische Universiteit Delft) won de derde prijs.

De Kring van hoger onderwijsbladen is verleden jaar opgericht en heeft als voornaamste doelstelling het versterken van professionalisme van de beroepsgroep. Dit wordt onder meer bewerkstelligd door de uitreiking van de Kringaward en een jaarlijks congres over een bepaald thema. Dit jaar was het thema ‘De internethorde’, over het publiceren op internet en het formuleren van een crossmediale strategie door de hoger onderwijspers.

Behalve De Kringaward werd de beste cover van de hoger onderwijsbladen onderscheiden. Deze prijs ging naar twee bladen: Havana (Hogeschool van Amsterdam) en Erasmus Magazine (Erasmus Universiteit).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK