UU pleit Knoops vrij

Nieuws | de redactie
8 december 2006 | De UU heeft onderzocht of hoogleraar internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops “een ontoelaatbare werkwijze” heeft toegepast nadat in een recensie van zijn boek  The prosecution and defense of international peacekeepers under international criminal law zijn wijze van citeren in gebreke was gesteld. 

Het European Journal of International Law meldde dat Knoops in twee passages in zijn twee jaar oude boek over vervolging van VN-vredesoperatie-medewerkers de indruk wekte dat hijzelf de tekst heeft geschreven en een deugdelijke bronvermelding achterwege was gelaten.

De decaan Rechtsgeleerdheid heeft de universitaire commissie wetenschappelijke integriteit ingeschakeld. Deze commissie heeft professor Knoops gehoord, het boek en de wijze van citeren bekeken, en vertrouwelijk advies uitgebracht aan het college van bestuur. Het college van bestuur heeft naar aanleiding van dit advies geconcludeerd, dat jegens prof. Knoops geen maatregelen noodzakelijk zijn.   De Universiteit Utrecht betreurt het in een publieke verklaring dat “de suggestie is gewekt van opzettelijk verkeerd brongebruik.”   


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK