Van jeugdzorg naar volwassenenzorg

Nieuws | de redactie
1 december 2006 | Op 19 april 2007 organiseren HRO en Erasmus MC de landelijke conferentie Klaar?*.Over! Bijzonder aan het project is de actieve betrokkenheid en deelname van de jongeren en zorgverleners. In het Beurs-WTC in Rotterdam worden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar en door jongeren met chronische aandoeningen over hun voorbereiding op de overstap die zij van kinderziekenhuis naar de volwassenenzorg gaan maken.Negentig procent van de chronisch zieke kinderen wordt volwassen en komt uiteindelijk in de volwassenenzorg terecht. Bij deze transitie naar de volwassenenzorg komen zij problemen tegen. Met behulp van participatief onderzoek met en door jongeren en zorgverleners is in kaart gebracht wat jongeren met chronische aandoeningen willen en kunnen in de zorg. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen zorgverleners zorg beter op de wensen en behoeften van de jongeren afstemmen.

Tijdens de conferentie wordt samen met de zorgverleners in de kinder- en de volwassenenzorg, jongeren met chronische aandoeningen, hun ouders, patiëntenorganisaties en onderzoekers een grote verlanglijst opgesteld. De volgende vragen komen aan bod: wat willen en kunnen jongeren als het
patiëntenorganisaties in dit transitieproces? Daarnaast zijn er diverse workshops, voorbeelden uit de praktijk en is er een theatervoorstelling met jongeren uit het Erasmus MC – Sophia, een informatiemarkt en er is volop gelegenheid om wensen en ervaringen uit te wisselen.

De conferentie Klaar?*Over! is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is verplicht via www.opeigenbenen.NU.

Meer informatie over het onderzoeksproject en/of programma van de conferentie is te vinden op www.opeigenbenen.NU of 010 241 5185

Op Eigen Benen is een samenwerkingsverband van de Kenniskring Transities in Zorg (Hogeschool Rotterdam), het Erasmus MC –  Sophia en het Erasmus MC – iBMG. Het project wordt gefinancierd door ZonMW.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK