Academische vorming in Leiden versterkt

Nieuws | de redactie
31 januari 2007 | Op de Leidse universiteit wordt een nieuw minorstelsel ingevoerd om een brede academische vorming in de bachelorfase bevorderen. Het nieuwe stelsel houdt in dat elke faculteit per opleiding of combinatie van opleidingen een minor aanbiedt die toegankelijk is voor studenten van de eigen faculteit en andere faculteiten. Het gaat om een gevarieerd universitair aanbod van minoren die thematisch, disciplinair of interdisciplinair kunnen zijn ingericht.

Een minor bestaat uit een samenhangend, beredeneerd pakket aan cursussen of onderwijseenheden met een omvang van 30 studiepunten. Om studenten in de gelegenheid te stellen van het minoraanbod gebruik te maken, krijgen zij een vrije keuzeruimte terwijl het tevens mogelijk is extracurriculair minoren te volgen.

Vice- rector Ton van Haaften zegt hierover: ‘Met de minoren maken we het rijke onderwijsaanbod van de brede klassieke universiteit toegankelijker voor studenten. We stimuleren hen over de grenzen van hun eigen vakgebied heen te kijken.’ Om dit mogelijk te maken bestaat elke minor in principe uit een meer inleidend deel van 15 studiepunten en een deel van 15 studiepunten dat daarop voortbouwt.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK