Balkenende onderstreept belang Innovatieplatform

Nieuws | de redactie
31 januari 2007 | Premier Balkenende is nog lang niet uitgekeken op het Innovatieplatform. Bij het interne afscheid van de leden en staf van het IP hield hij niet het verwachtte korte dankwoord aan een ieder, maar gaf een uitvoerige rede waarin hij de inhoudelijke zwaartepunten schetste voor de toekomst. Zonder deze expliciet aan te halen, kon dit moeilijk anders gehoord worden dan als riposte op Wouter Bos' negatieve IP-analyse.

De premier en voorzitter van het platform onderstreepte daarin met nadruk de grote betekenis die het IP en zijn werk de voorbije jaren heeft gehad.Tijdens, bijvoorbeeld, de Dag van de Kenniseconomie van september j.l. zei Bos:  “De ijsbreker die het Innovatieplatform volgens Balkenende zou worden, blijkt een ijsblokje dat wegsmolt onder een warme polderdeken. Zo blijkt 70% van de Nederlandse bedrijven nu al onder een van de sleutelgebieden te kunnen worden gerekend.”

Ook in Balkenende’s direct staf bij het IP wordt de vernieuwende bestuurlijke opzet van het platform als instrument om grote vragstukken breed en intensief aan te pakken nog steeds hoog gewardeerd. De indruk bestaat dan ook dat de premier met het IP door wil.  Informateur Wijffels – toonaangevend lid van het IP- zou in dit verband voorstander zijn van een bijgestelde opdracht, die met name gericht zou worden op de coördnatie van de concrete uitvoering van de Kennisnivesteringsagenda.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK