Christiaan Huygens bezoekt Wiskunde Dagen

Nieuws | de redactie
24 januari 2007 | Hoe kan je met behulp van wiskunde rampen voorzien en risico’s zoveel mogelijk minimaliseren? Welke rol kan wiskunde spelen om politieke misstappen met grote budgetoverschrijdingen te vermijden? Wat heeft de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen met wiskunde van doen? En zit er wiskunde verborgen in goocheltrucs en muziek? Deze thema’s komen aan bod tijdens de Nationale Wiskunde Dagen 2007, georganiseerd door het Freudenthal Instituut (UU) op 2 en 3 februari in Noordwijkerhout.


Met lezingen en werkgroepen wordt de onmisbaarheid van wiskunde in het dagelijkse leven geïllustreerd. Oude en nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van wiskunde staan centraal tijdens deze conferentie. Ook wiskundedocenten moeten van tijd tot tijd geïnspireerd worden om creatief en actief met hun vak om te gaan. Tijdens de Nationale Wiskunde Dagen kunnen zij met collega’s en wiskundigen van gedachten wisselen, luisteren naar goede verhalen en actief deelnemen aan werkgroepen. 

De zeventiende eeuwse wetenschapper Christiaan Huygens -door sommigen toch gemist in ‘de Canon’- is op deze conferentie wél van de partij. Tijdens de Nationale Wiskunde Dagen zal daarom met vier lezingen en werkgroepen extra aandacht aan zijn werk worden gegeven.

 
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK