Eindhoven investeert

Nieuws | de redactie
16 januari 2007 | De  TU/e gaat dit voorjaar 25 extra onderzoekers aantrekken voor het versterken van haar belangrijkste onderzoeksterreinen. 2009-2012 zal de universiteit jaarlijks 250.000 euro daarbovenop beschikbaar stellen voor het aanstellen van vrouwelijke onderzoekers. Met dit zogenaamde 'Women in Science' -initiatief wil de TU/e het aantal vrouwen in haar wetenschappelijke staf vergroten, vooral in leidinggevende wetenschappelijke functies.


In de mondiale concurrentiestrijd om het beste onderzoekstalent werft de TU/e onder meer via gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften als Nature en Science. Deze nieuwe investering past in het streven van de universiteit om op haar onderzoekssterktes tot de beste van de wereld te behoren. De TU/e stelt voor het aanstellen van de onderzoekers in 2007 en 2008 ruim twee miljoen euro beschikbaar.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK