Gevluchte student duikt onder

Nieuws | de redactie
5 januari 2007 | Awni Hasso, de Koerdische RUG-student die vorige maand was opgepakt als ongewenst vreemdeling, is voorlopig ondergedoken. Vorige week donderdag werd hij vrijgelaten op voorwaarde dat hij het land binnen twee dagen zou verlaten. Lees hier de voorgeschiedenis van dit tragische geval. Zijn advocaat probeert alsnog voor elkaar te krijgen dat hij in Groningen zijn studie technische bedrijfskunde mag afmaken.

Awni Hasso werd in Turkije geboren als Enver Kaplan. Hij vluchtte als kind met zijn ouders, broertjes en zusjes naar Duitsland. Daar kreeg het Koerdische gezin in eerste instantie geen asiel. Negen jaar geleden probeerden ze het in Nederland. De vader gaf voor Enver een andere naam op. Hij dacht dat dat de kans op een verblijfsvergunning zou vergroten. De ouders van Awni zijn in Duitsland wel erkend als politiek vluchteling, terwijl Awni in ons land verbleef bij een pleeggezin in Drachten voor zijn studie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK