Groningen duurzaam

Nieuws | de redactie
18 januari 2007 | Op verzoek van de Groninger Studentenbond (GSb) heeft de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) sinds maandag 16 januari een deel van haar website gereserveerd voor duurzaamheid. Op www.rug.nl/duurzaamheid staat een overzicht van energiebesparende activiteiten, onderzoek naar duurzame technologieën en onderwijs met een duurzame achtergrond. De RUG is de eerste onderwijsinstelling in Nederland die een dergelijke website heeft gemaakt.

Directe aanleiding hiervoor was een discussieavond, georganiseerd door het Vooruitstrevend Overleg Studenten en het Studenten Milieu Overleg Groningen. Tijdens deze discussieavond op 14 november 2005 kreeg Simon Kuipers, voorzitter van het College van Bestuur, van enkele aanwezigen het verwijt dat het woord ‘duurzaamheid’ nauwelijks te vinden is in de externe communicatie van de RUG. Daar reageerde de collegevoorzitter vervolgens op met de opmerking dat hij het belangrijk vond om daar iets aan te doen, met het nieuwe deel van de website als resultaat.

Jasper Spaans, voorzitter van de Groninger Studentenbond: “Dit is een belangrijke stap in de vergroting van de aandacht die de RUG aan duurzaamheid besteedt. Het geeft aan dat de RUG het onderwerp nu eindelijk serieus neemt. De GSb, het SMOG en het VOS zullen zelf echter ook bijdragen aan de website, want de invulling laat op dit moment nog te wensen over. Zo heeft bijvoorbeeld het deel over een cruciaal onderwerp als het Copernicus-handvest nog weinig om het lijf.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK