Het Jos Elbers raadsel

Nieuws | de redactie
24 januari 2007 | InHolland-voorziter Elbers heeft een avatar. Die onthulling in zijn nieuwjaarsrede deed de oren spitsten van alle liefhebbers van games en vituele werelden. Uitdagend vertelde hij dat hij in Second Life deze nieuwe realiteiten verkent, maar liever niet zou hebben dat hij ook nog uit dat tweede leven een vloed mails ontving. Zelfs niet van zijn studenten en hun eigen avatars. De Jos-avatar bleef dus maar zijn privégeheim.

ScienceGuide vroeg zich direct af hoe lang het zou duren tot een game-vaardige Inhollander de voorzitter zou vangen en ontmaskeren in Second Life. Elbers nam de uitdaging snel aan en beloofde dat die student dan een bijzondere stage zou winnen: een week lang zélf die avatar in levende lijve zijn. Oftewel: een stage waarin deze een week lang Elbers’ gast-rechterhand mag zijn, als een gouden randje om haar of zijn cv van de opleiding.

Samen zullen zij tot slot een interview geven voor de ICT-pagina van ScienceGuide over hun ervaringen in de virtuele wereld en de lessen daaruit voor ‘het nieuwste leren’. Zodra de slimme Inhollander is gevonden die Jos Elbers ontraadselt in Second Life, leest u er hier meer over


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK