HO in China gaat open

Nieuws | de redactie
29 januari 2007 |

Ook in China weet men inmiddels hoeveel baat het levenlangleren kan hebben van een open resources benadering. De start van CORE, China Open Resource for Education, is een samenwerkingsopzet met MIT, dat hier de voortrekker is geweest. De OU in ons land is dat in Europa. De Chinezen presenteren zich inmiddels wereldwijd.
CORE is a non-profit organization. Her mission is to promote closer interaction and open sharing of educational resources between Chinese and international universities, which CORE envisions as the future of world education. CORE is committed to providing Chinese universities with free and easy access to global open educational resources.

MIT OpenCourseWare, since its inception in 2002, has become the world model of educational sharing. Together, CORE and MIT have brought OCW to China. CORE has developed partnerships with international organizations and Chinese universities to enhance higher education in China, promote open sharing of educational resources in China, and share Chinese OCW globally. It achieves this through a variety of programs including establishing Lead Universities, translation, quality control, localization, and utilization of open educational resources.

CORE most values open sharing and partnership and will assist the Chinese universities to share alike.  We in common believe with Charles M. Vest, MIT’s ex-president who started MIT OCW that “education can be advanced—by constantly widening access to information and by inspiring others to participate” and agree with new president, Susan Hockfield, that faculty and “students everywhere can benefit from [joining] a global learning community in which knowledge and ideas are shared openly and freely for the benefit of all”

Lees in dit verband ook het interview van ScienceGuide met prof Steve Lerman van MIT die een van de initiatoren was binnen zijn universiteit op dit terrein en CORE reeds aankondigt als de nieuwste loot aan deze stam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK