HO splijtzwam

Nieuws | de redactie
30 januari 2007 | Academische vrijheid blijkt niet goed voor huwelijkstrouw en het gezin. Onderzoek van het CBS laat zien dat bijvoorbeeld in Delft en Nijmegen een derde meer scheidingen voorkomen, een gegeven dat gerelateerd wordt aan de aanwezigheid van HO-instellingen.

Zonder universiteit zou het scheidingspercentage lager liggen, concludeert het rapport. Het relatieve scheidingscijfer bedraagt in Nijmegen 60 scheidingen per 1000 samenwonenden. Delft kampt met hetzelfde probleem: ‘Zo bedraagt het relatieve scheidingscijfer in Nijmegen en Delft ruim 60. Zonder de aanwezigheid van de onderwijsinstellingen zou dit cijfer ongeveer 15 punten lager liggen.’De onderzoekers verklaren de scheidingscijfers uit een andere kijk op relaties en de daarbij horende verschillen in leefstijl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK