Interdisciplinaire ervaringen geboekstaafd

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 | De praktijk van interdisciplinair onderzoek roept nog veel vragen op. De nadruk lag daarbij in het KNAW-symposium hierover op de ervaringen in het onderzoek naar global change, energie en milieu, waar interdisciplinariteit een telkens terugkerend gegeven is. Zo is interdisciplinaire samenwerking een absolute noodzaak bij de aanpak van een probleem als klimaatverandering. Bij het symposium verscheen de publicatie Building Bridges. Researchers on their experiences with interdisciplinary research in the Netherlands.

Daarin geven vijftien jongere en oudere onderzoekers op het gebied van het klimaat-, milieu- en energieonderzoek hun visie op de kansen en belemmeringen van het interdisciplinair werken.Building Bridges is gratis op te vragen via de KNAW-website. Er is binnenkort ook een Nederlandstalige pdf-versie beschikbaar op deze website. Aanvragen hiervoor kunnen worden gericht aan voorlichting@bureau.knaw.nl. De pdf wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK