Kennisbank wiskunde gestart

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 | Studenten én docenten ondervinden problemen door het zeer wisselende kennisniveau van wiskunde van beginnende studenten. Stichting SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs, is daarom gestart met de Nationale Kennisbank Basisvaardigheden Wiskunde (www.nkbw.nl). Deze kennisbank bevat succesvolle e-learningprojecten, waarmee de aansluitproblematiek van studenten substantieel kan verminderen.

Dit project is onderdeel van het Nationaal Actieplan e-Learning. In zijn verkenning “Versteviging van kennis in het onderwijs”, signaleert de Onderwijsraad sterke signalen van niveauverlies voor onder andere het vak Wiskunde. Een diploma van het voortgezet onderwijs garandeert niet in alle gevallen het benodigde voorkennisniveau voor diverse vervolgopleidingen. De Onderwijsraad pleit voor reparatieprogramma’s voor Wiskunde en de Nederlandse taal.

Op het gebied van Wiskunde zijn de afgelopen jaren al diverse initiatieven genomen. Initiatiefnemers hebben zich verenigd in de Special Interest Group Mathematics Activities SIGMA. SURF werkt sinds 2006 aan de uitvoering van het Nationaal Actieplan e-Learning met als doel de participatie in het hoger onderwijs te bevorderen. De Nationale Kennisbank Basisvaardigheden Wiskunde (www.nkbw.nl) is een omvangrijk project, dat binnen dit Actieplan wordt uitgevoerd. Dit project wil de aansluitproblematiek van studenten substantieel verminderen, door op basis van succesvolle e- learning projecten een kennisbank voor basisvaardigheden wiskunde in te richten. In deze kennisbank wordt toets- en lesmateriaal beschikbaar gesteld voor docenten en voor studenten.

Het Nationaal Actieplan e-Learning zal een forse impuls geven aan het realiseren van de wens van de Onderwijsraad om te komen tot een nieuw evenwicht tussen kennis en vaardigheden in het hoger onderwijs. Het programma richt zich specifiek op Doorgaande Leerwegen, maar zal de komende jaren ook aandacht geven aan Leven Lang Leren en Internationalisering.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK