Keurmerk internationalisering toegekend

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 | De opleiding Fysiotherapie van Saxion als eerste opleiding in Nederland een speciaal keurmerk gekregen voor internationalisering tijdens haar acrediatie. Alle ho-opleidingen in Nederland moeten een keer per zes jaar via een officiële procedure hun kwaliteit extern doen meten. Daarbij is het mogelijk om een bijzonder kenmerk mee te laten beoordelen en door de NVAO te doen valideren.Eind 2006 is bekendgemaakt dat de Saxion-opleiding het kenmerk ‘Internationale Oriëntatie’ is toegekend.


De opleiding heeft sinds ruim tien jaar internationalisering hoog in het vaandel staan, onderstreppt de hogeschool. Er studeren ook veel buitenlandse studenten. De opleiding kent onderwijsprogramma’s in het Nederlands, Duits en Engels, in samenwerking met andere landen vormgegeven. Er is een omvangrijk buitenlandse netwerk en er zijn overeenkomsten met internationale partners. De opleiding heeft veel buitenlandse docenten en docenten  met ervaring van elders in dienst. Internationalisering speelt ook een belangrijke rol bij het lectoraat waarin met buitenlandse partners uitvoering wordt gegeven aan onderzoeksprojecten. Zo wordt op alle fronten gewerkt aan de internationale beroepsontwikkeling. Hiermee is de opleiding volgens de NVAO  “in haar opzet uniek in Nederland”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK