Klimaatverandering uitgediept

Nieuws | de redactie
10 januari 2007 | Als gevolg van versnelde klimaatsverandering zullen effecten van versnippering van het landschap op populaties de komende jaren steeds meer duidelijk worden. Om het verlies van soorten tegen te gaan, en de effecten van invasieve soorten te begrijpen is goede samenwerking noodzakelijk. De Nederlands-Vlaamse Vereniging  voor Ecologie werkt dit thema uit in haar symposium ‘Van spinnenweb tot woedselweb en world-wide web’.


Tijdens deze bijeenkomst op 17/18/19 januari zullen tientallen sprekers uit Belgie en Nederland de nieuwste ontwikkelingen in hun ecologisch onderzoek presenteren. Hierbij worden zowel maatschappelijk relevante onderwerpen als meer fundamentele vraagstukken behandeld. Zo spreekt Filip Meysman (NIOO- KNAW) over een nieuwe kijk op Darwin’s laatste idee: bioturbatie en Rik Leemans (WUR) over De Millennium Ecosystem Assessment: verenigen van de perspectieven van de Club van Rome en de Sceptical Environmentalist. Het symposium vindt plaats in Nijmegen. Meer informatie vindt u op www.necov.org en over dit onderwerp biedt ScienceGuide een speciale pagina ‘Duurzaamheid’ onder Kenniscirculatie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK