Mastercourse woestijnvorming

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 | Op 25 januari a.s. wordt door het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) van de UvA de mastercourse Verwoestijning en klimaatverandering gegeven, speciaal voor docenten van middelbare scholen. Docenten zijn dr. Erik Cammeraat, dr. John van Boxel en prof. dr. Henry Hooghiemstra. Verwoestijning vormt een enorm probleem in grote delen van de wereld, niet alleen in verre oorden, maar ook dicht bij huis in landen zoals Italië en Spanje. Verwoestijning treedt onder andere op wanneer niet-duurzaam landgebruik leidt tot erosie van de vruchtbare bodem.

Het resultaat is een dor en kaal gebied waar landbouw niet langer mogelijk is. Het probleem van verwoestijning heeft een dusdanige wereldwijde omvang dat de Verenigde Naties het jaar 2006 uitriepen als het Internationale Jaar van Woestijnen en Verwoestijning (International Year of Deserts and Desertification).

Het IBED voert uitgebreid onderzoek uit naar het fenomeen verwoestijning. Het doel hiervan is enerzijds het optreden van verwoestijning te voorkomen en anderzijds duurzame en rendabele methoden te ontwikkelen om gebieden te herstellen waar verwoestijning al begonnen is. Leider van het onderzoek van IBED naar verwoestijning is dr. Erik Cammeraat.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK