Opleiding voor vormgevers van theater

Nieuws | de redactie
17 januari 2007 |

Vanaf september 2007 zullen aan de Theaterschool van de AHK ook theatervormgevers worden opgeleid. De toekomstige decor- en kostuumontwerpers in het theater komen hier in aanraking met alle aspecten van de podiumkunsten. Ze werken samen met studenten van de andere opleidingen van de Theaterschool: met regisseurs, choreografen, technici, producenten, en met dansers en acteurs.
De Theaterschool van de AHK speelt met deze nieuwe opleiding in op de vraag binnen de podiumkunsten naar vormgevers die, zowel in artistiek en praktisch als in organisatorisch opzicht, kunnen samenwerken met alle andere disciplines in het theater. De Theaterschool vormt zo de voedingsbodem voor een sterke artistieke, persoonlijke ontwikkeling en een inspirerende samenwerking tussen theatermakers vanuit verschillende richtingen.

Voor studenten biedt de nieuwe opleiding een unieke mogelijkheid voor een individuele artistieke ontwikkeling in combinatie met een realistische, op de beroepspraktijk gebaseerde, werkomgeving. In voorstellingen en scènestudies kunnen specifieke aspecten van de vormgeving direct in de praktijk worden onderzocht en getoetst. De afdeling techniek en de decor- en kostuumateliers van de Theaterschool bieden een vakspecifieke onderwijskundige ondersteuning. De nieuwe opleiding wordt opgezet in goed overleg met de Gerrit Rietveld Academie waar de bestaande studierichting theatervormgeving/art direction wordt afgebouwd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK