Radboud gaat ‘onconventioneel’ werven

Nieuws | de redactie
4 januari 2007 | Radboud-voorzitter De Wijkerslooth maakt zich zorgen over het zeer lage percentage vrouwelijke hoogleraren dat vorig jaar benoemd is aan zijn universiteit. Slechts 2 van de 36 profs. ‘Het lijkt wel of al die benoemingsadviescommissies volkomen in elkaar zijn gesukkeld’, zei De Wijkerslooth bij de nieuwjaarsontvangst.

Hij kondigde bijzondere en ‘onconventionele’ maatregelen aan om deze trend te keren. Kritisch is hij ook over het feit dat bij het wetenschappelijk personeel een veel hoger percentage op tijdelijke contracten moet werken dan onder het niet- wetenschappelijk personeel. ‘Heel vreemd’, zie hij hierover. Bovendien stelde hij dat de RU nog altijd te veel niet-wetenschappelijk personeel kent in verhouding tot onderzoekers en docenten. “Ook op dat gebied wacht de universiteit nog een stevige taak.”

Niettemin was de CvB- voorzitter content over de ontwikkeling van zijn instelling en over de eigen kracht van de universiteit voor de komende jaren. Hij symboliseerde dat optimisme door de mitella die hij enkele weken moest dragen af te doen tijdens zijn speech.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK