Rotterdam krijgt stadskoper

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 | Na een stadsorganist, stadsbeiaardier en stadsdichter krijgt Rotterdam nu ook stadsblazers. Twee trompettisten (Ad van Zon en André Heuvelman) en twee trombonisten (Pierre Volders en Ben van Dijk) zullen het komende jaar allerlei evenementen in Rotterdam muzikaal luister bijzetten. Van staatsbezoek via zomercarnaval tot de Rotterdam marathon. De vier stadsblazers zijn docent bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens een concert op 17 januari in de burgerzaal installeert burgemeester Opstelten de stadsblazers.

De stadsblazers gaven hun visitekaartje al af tijdens de nieuwjaarsreceptie. Hier speelden zij een eerste officiële stadsfanfare, gecomponeerd door Ben van Dijk, een van de blazers. André Heuvelman heeft samen met zijn collega’s het initiatief genomen voor de stadsblazers. ‘Wij willen er toe bijdragen dat gebeurtenissen in de stad een apart cachet krijgen. Het is mooi dat de stad met het benoemen van stadsblazers een traditie terughaalt. De koperblazers waren vroeger met de hofnar de belangrijkste werknemers van de stadvorsten. Ik hoop dat we met ons initiatief die allure weer kunnen terugkrijgen’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK