Studenten verkennen sociale innovaties

Nieuws | de redactie
30 januari 2007 | De minor De sociale kracht van de interactieve media van de HvA is een middel voor de stad om nieuwe beleidsinformatie te verzamelen. De gemeente Amsterdam hecht eraan anderen bij haar visievorming te betrekken. De studenten buigen zich in de minor over de mogelijkheden die interactieve media kunnen bieden voor een aantal maatschappelijke ontwikkelingen, zoals vergrijzing, uitval in het onderwijs en het isolement van bevolkingsgroepen.

 Een groep studenten gaat zo  met een aantal docenten als denktank voor de gemeente aan de slag over de sociale kracht van interactieve media. De studenten zijn afkomstig van het Instituut voor Sociale en Culturele Beroepen en het Instituut voor Interactieve Media.
De minor bestaat uit drie fasen. In de eerste fase wordt de scenariomethode (www.scenarioleren.nl ) ingezet om tot projectideeën te komen. Ondersteunend daarbij zijn een aantal colleges over sociale innovatie. Daarnaast laten de studenten elkaar zien waar hun toekomstig beroep uit bestaat. Tijdens de tweede fase worden de projectideeën uitgewerkt tot projectdefinities, die op hun beurt tot een concept leiden.

Parallel hieraan loopt een serie colleges over sociale innovatie met ICT en een serie over in te zetten methodes bij het ontwikkelen van een concept. In de derde fase wordt van het concept een demo gemaakt met een bijbehorende overdrachtsrapportage. Bij deze fase horen een aantal succesverhalen van doorgewinterde ontwikkelaars. De studenten betrekken de doelgroep in alle fasen van het traject. Voor de deelnemers aan de denktank betekent dit het begin van twintig intensieve weken waarin zij demo’s ontwikkelen die zij samen met een adviesrapport aan de gemeente aanbieden. De eindpresentatie vindt begin juli 2007 plaats. 

Meer rond dit thema vindt u op de speciale pagina Sociale Innovatie onder Kenniscirculatie


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK