Studieadvies op maat in Utrecht

Nieuws | de redactie
22 januari 2007 | Studenten die twijfelen of ze in Utrecht wel de juiste studie hebben gekozen kunnen voortaan steun krijgen van een Centrum Studiekeuze. Daarin slaan de UU en de HU de handen ineen om hen onafhankelijk en professioneel studieadvies te kunnen geven. Het Centrum zal jaarlijks 700 eerstejaars studenten helpen die niet zeker zijn over hun studiekeuze.

De hulp bestaat uit studiekeuzegesprekken, uitgebreide testen en studiekeuzeworkshops. De studenten krijgen een advies met verwijzing naar een opleiding aan de Hogeschool Utrecht, de Universiteit Utrecht of een andere instelling. Twijfelende studenten kunnen zelf het Centrum Studiekeuze benaderen. Mentoren en decanen kunnen studenten doorverwijzen naar het centrum.

Naast studieadvies voor eigen studenten zal het Centrum Studiekeuze ook een pilot beginnen met studieadvies voor scholieren van middelbare scholen. Schooldecanen uit het netwerk van de universiteit en de hogeschool kunnen scholieren doorverwijzen die nog niet weten welke vervolgstudie ze willen gaan doen. Hiervoor zijn diverse testen ontwikkeld met een grondige nabespreking over de mogelijkheden voor die scholier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK