UT ‘jihad-proof’

Nieuws | de redactie
29 januari 2007 | De UT is geen Al Qaida-bolwerk. Wie de Telegraaf vorige week las, zou bijna iets anders zijn gaan denken: `Terroristen kraken codes TU Twente', zo werd gemeld. Het zou er om gaan dat Al-Qaida websites van de Twente universiteit kraakte, zodat het `de elektronische jihadboodschap' slinks zou kunnen verspreiden.

Telegraafverslaggever Joost de Haas baseerde het verhaal op informatie uit het Amerikaanse onderzoeksinstituut SITE, dat dagelijks deze jihad ‘in kaart brengt’. Dat instituut kreeg een handboek van het Global Islamic Media Front (GIMF) -een spreekbuis van Al-Qaida- voor het hacken van websites in het bezit en in dat handboek komt een UT-site voor, zo meldt UT-nieuws.

Het noemt een en ander dan ook  “een briesje in een glas water”, want  waar de terroristen over beschikten, was het password van een pc van een studentendispuut, die al jaren niet meer in gebruik is, vanwege de grote brand die de UT enkele jaren geleden teisterde. `Die lijst is afkomstig van die aan Al-Qaida gelieerde groep en is een opsomming van kwetsbare plekken. Als een soort tip: als je kwaad wilt, is dit een goede plek om het te proberen,’ zo zegt een woordvoerder van de universiteit.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK