15.000 jongeren dreigen uit werk of leren te vallen

Nieuws | de redactie
26 februari 2007 | In de BVE-sector wordt getracht jongeren ook op laagste kwalificatieniveaus een perspectief op de arbeidsmarkt en zelfstandige beroepsuitoefening te geven. Het inwerkdossier van OCW geeft aan dat men poogt hier meer te doen. Zo zijn er 15.000 jongeren “die bepaalde basisvaardigheden missen”.

Dit wordt fijntjes geduid als dat zij “niet weten wat van hen wordt verwacht in een arbeidssituatie” en dat vaak ook “geen duidelijk toekomstbeeld hebben”. Zij dreigen volledig buiten werk of leren te gaan vallen. Een nieuw traject van een jaar – de opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent, AKA – is bedoeld om hen erbij te houden of halen. Maar OCW waarschuwt dat dit feitelijk een lapmiddel is want “met deze opleiding haalt de deelnemer overigens niet het gewenste niveau van de startkwalificatie”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK