Arrestatiegolf onder jongeren

Nieuws | de redactie
13 februari 2007 | 30 studenten zijn opgepakt in Minsk bij een vergadering ter voorbereiding van het congres van hun –verboden- democratische vereniging BSA, de ISO/LSVb van Belarus. De geheime dienst en politiemensen arresteerden hen omdat het buitenhuisje waar zij bijeen waren, zou ‘bekend staan als huis van lichte zeden waar drugs en drank worden verstopt’.

Laat in de avond zijn ze vrijgelaten. Eerder deze maand zijn 27 jongeren van het bestuur van het Jong Front –ook verboden- gearresteerd. Twee van hen, Zmitser Fedaruk en Aleh Korban, zijn drie dagen in een huis van bewaring van de KGB gestopt en worden vervolgd voor inzet ten behoeve van illegale organisaties. Zij kunnen tot twee jaar gevangenisstraf krijgen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK