Breimer zwaait af

Nieuws | de redactie
8 februari 2007 | Vandaag zwaait Douwe Breimer af als voorzitter van de Universiteit Leiden. Zijn afscheidsrede gaat over de maat der dingen: "Vooruitgang in de wetenschap is doorgaans meer een kwestie is van kleine dan van grote stappen, maar je maakt nooit een onverwachte grote sprong als je niet steeds een duidelijk doel voor ogen houdt. Een bestuurder kan succes niet afdwingen, maar wel een omgeving kan creëren die mensen op hun talent aanspreekt en voor de ontplooiing daarvan de condities probeert te scheppen".“Een bestuurder hoeft geen grotere ambitie te hebben dan de geesten rijp te maken en ruimte voor ze te scheppen. In de hoop dat vervolgens het geluk met hen is. En dat geluk wens ik allen toe die aan deze universiteit werken en studeren, en wel heel in het bijzonder mijn opvolger Paul van der Heijden”.

De diesrede van Douwe Breimer leest u hier
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK