Conflict Radboud en zorgverzekeraar laait op

Nieuws | de redactie
6 februari 2007 | De Radboud Universiteit voelt zich genomen door zorgverzekeraar VGZ. Een onverhoedse verhoging van de premies voor het collectief contract en een schrapping van de voordelen voor de meeverzekerde Nijmeegse studenten leidt tot woedende reacties. Giftig zei collegevoorzitter De Wijkerslooth: “Dit kan écht niet.” Hij voegde daaraan toe, dat VGZ dit moet terugdraaien, omdat het zich anders zou afficheren als een “schofterige en incompetente firma”.

Het CvB heeft de firma tot eind deze week gegeven om de Nijmeegse studenten beter te behandelen. Zo niet zal de RU aan het einde van het contractjaar “100 procent zeker” overstappen naar een andere verzekeraar en haar ervaringen met VGZ duidelijk naar buiten brengen, zo kondigde De Wijkerslooth aan, aldus Voxlog.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK